fbpx

Μαριαλένα Καλακώνα για το ασημένιο ευρωπαϊκό ILCA 4: «Αυτή η επιτυχία θα με βοηθήσει στην καριέρα μου» (pic)

Μαριαλένα Καλακώνα για το ασημένιο ευρωπαϊκό ILCA 4: «Αυτή η επιτυχία θα με βοηθήσει στην καριέρα μου» (pic)

Tο ασημένιο της Μαριαλένας Καλακώνα στο Καντίθ της Ισπανίας όπου έγινε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Youth της κατηγορίας ILCA 4, πίσω από την Ερμιόνη Γκίκα έφερε… χαράς ευαγγέλια στον ΝΟ Πάρου. Δεδομένου ότι η αθλήτρια όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΝΟ Πάρου, δεν είχε καν δικό της σκάφος ως πέρυσι, παίρνει ακόμη μεγαλύτερη αξία το μετάλλιό της.

Η δευτεραθλήτρια Ευρώπης Μαριαλένα Καλακώνα έτυχε εντυπωσιακής υποδοχής στο όμορφο νησί της στην Πάρο και ενθουσιασμένη δήλωσε: «Είμαι υπερήφανη για το αποτέλεσμα, διότι έχω δουλέψει πολύ τα τελευταία χρόνια και αισθάνομαι δικαιωμένη. Στον αγώνα δεν ξεκίνησα καλά, όμως σιγά σιγά κατάφερα να το μαζέψω. Οι καιρικές συνθήκες ήταν αρκετά δύσκολες και περίεργες και ο αγώνας μόνο εύκολος δεν ήταν. Προσπάθησα πολύ και στο τέλος τα κατάφερα. Είμαι χαρούμενη και για την Ερμιόνη».  

Η 17χρονη αθλήτρια του Ν.Ο Πάρου αναφέρθηκε και στην προπονήτριά της : «Η αλήθεια είναι ότι μας έχουν βοηθήσει πολύ τα προπονητικά καμπ που διοργανώνει η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Ευχαριστώ τον όμιλό μου που με στηρίζει και την προπονήτριά μου Σταυρούλα Θεοχάρη. Αυτή η επιτυχία θα με βοηθήσει στην καριέρα μου. Επόμενοι στόχοι μου είναι η διάκριση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και το παγκόσμιο του Βόλου».

Η πίστη του προέδρου του Ν.Ο Πάρου Ηλία Κουντρομιχάλη, στην αθλήτριά του είναι εντυπωσιακή: «Δεν μας εξέπληξε η επιτυχία της Μαριαλένας, διότι είναι ένα κορίτσι που δουλεύει σκληρά εδώ και πολλά χρόνια. Διαθέτει πίστη, θέληση και δίψα για να πετύχει. Αυτή η αθλήτρια δεν είχε ούτε σκάφος, ούτε πανί, τίποτα. Πέρυσι της παραχώρησε ένα σκάφος η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και με αυτό το σκάφος η Καλακώνα έγινε πρωταθλήτρια Ελλάδος και πήρε την 6 η θέση στην Ευρώπη. Τώρα ήρθε αυτό το μετάλλιο που δικαιώνει τις προσπάθειές της, αλλά και του ομίλου συνολικά.  Στην Πάρο υπάρχουν ταλέντα που αγαπούν την ιστιοπλοΐα και η διάκριση της Μαριαλένας θα τα βοηθήσει να πιστέψουν ότι τα όνειρα πραγματοποιούνται».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα