fbpx

Ερμιόνη Γκίκα για το χρυσό Ευρωπαϊκό ILCA 4: «Δικαιώθηκαν οι προσπάθειές μου» (pic)

Ερμιόνη Γκίκα για το χρυσό Ευρωπαϊκό ILCA 4: «Δικαιώθηκαν οι προσπάθειές μου» (pic)

Τα δύο χρυσά της Ερμιόνης Γκίκα και το ασημένιο της Μαριαλένας Καλακώνα στο Καντίθ της Ισπανίας όπου έγινε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Youth της κατηγορίας ILCA 4, είναι ένας νέος σταθμός για τα ελληνικά πανιά. Στον αγώνα έλαβαν μέρος 166 σκάφη και το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό αλλά οι Ελληνίδες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Μετά την κατάκτηση του τίτλου της πρωταθλήτριας Ευρώπης η Ερμιόνη Γκίκα του Ν.Ο Καλαμακίου δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη, διότι δικαιώθηκαν οι προσπάθειές μου απέναντι σε πολύ καλές αθλήτριες απ’ ολόκληρη την Ευρώπη. Ο αγώνας ήταν απαιτητικός, διότι τις πρώτες ημέρες είχε πολύ αέρα και μετά μεγάλα κύματα. Χάρηκα πολύ και για την Καλακώνα, η οποία είναι φίλη μου και μέλος της εθνικής ομάδας. Έκανε έναν σπουδαίο αγώνα».

Η 15χρονη ιστιοπλόος του Ν.Ο. Καλαμακίου στάθηκε στην βοήθεια της ΕΙΟ, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου της ομοσπονδίας: «Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΙΟ, διότι μας στηρίζει και μας προσφέρει μεγάλη βοήθεια με τα προπονητικά καμπ, τον όμιλό μου, τον ομοσπονδιακό προπονητή κ. Γκανιάτσα, τους συναθλητές μου και φυσικά τους γονείς μου. Θα συνεχίσω την πολύ σκληρή δουλειά και για άλλες ανάλογες επιτυχίες».

Πανηγυρικό είναι το κλίμα στον Ν.Ο. Καλαμακίου για την τεράστια επιτυχία της Γκίκα. Ο πρόεδρος του ομίλου Γιώργος Χριστόπουλος δήλωσε: «Για εμάς αποτελεί μεγάλη τιμή και υπερηφάνεια ότι διαθέτουμε μια πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η Ερμιόνη είναι από τα παιδιά που εργάζονται εντατικά και πήρε αυτό που της άξιζε. Η βοήθεια της Ομοσπονδίας έχει παίξει μεγάλο ρόλο, διότι με αυτές τις επιτυχίες η Γκίκα είναι παράδειγμα για τόσους αθλητές και αθλήτριες. Αυτή η μεγάλη διάκριση επιβραβεύει τη συνολική προσπάθεια που καταβάλουμε σαν όμιλος να προσφέρουμε στην ιστιοπλοΐα και μετά την τριετή παράταση που πήραμε για να παραμείνουμε στον χώρο μας μας στην Μαρίνα του Καλαμακίου είμαι σίγουρος ότι θα πανηγυρίσουμε κι άλλα διεθνή μετάλλια».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα