fbpx

America’s Cup: Μεγαλύτερη ισορροπία μεταξύ των δύο φύλων ζητά η Κλάπτσιτς

America’s Cup: Μεγαλύτερη ισορροπία μεταξύ των δύο φύλων ζητά η Κλάπτσιτς

Με παρουσία σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες η Ιταλίδα ζητά μεγαλύτερη γυναικεία παρουσία στα μελλοντικά America’s Cup.

Η Φραντσέσκα Κλάπτσιτς αποτελεί μέλος της 11th Hour Racing αγωνιζόμενη μεταξύ ανδρών με στόχο την κατάκτηση του τίτλου στο Ocean Race με τους διοργανωτές να έχουν ήδη θέσει ως στόχο την απόλυτη ισορροπία μεταξύ γυναικών και ανδρών στις συμμετοχές μέσα στις επόμενες τρεις εκδόσεις του αγώνα.

 Από φέτος τα πληρώματα των IMOCA έχουν τουλάχιστον δύο γυναικεία μέλη ενώ η Biotherm περιλαμβάνει 5, κάτι που τόνισε η Κλάπσιτς η οποία ωστόσο επιμένει ότι στο ίδιο μήκος κύματος πρέπει να κινηθεί και το America’s Cup.

«Το America’s Cup παραμένει ανδρικό», είπε. «Τα σκάφη είναι πολύ σκληρά, ακόμα και η δυνατότερη γυναίκα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τον δυνατότερο άνδρα, οπότε πρέπει να αλλάξει κάτι για να υπάρχει μεγαλύτερη ισορροπία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1995 μία πλήρως γυναικεία ομάδα, η Mighty Mary με ηγέτιδα την Ντον Ράιλι, πήρε μέρος στο Citizen Cup, το τουρνουά που θα καθόριζε την αντίπαλη ομάδα στην κάτοχο του τίτλου. Η διοργάνωση ωστόσο παρέμεινε κυρίως ανδρική υπόθεση και την επόμενη χρονιά στη Βαρκελώνη θα υπάρχει ξεχωριστός αγώνας για τις γυναίκες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα