fbpx

Ιστιοπλοϊκοί αγώνες στην τεχνητή Λίμνη Κρεμαστών! (pic)

Ιστιοπλοϊκοί αγώνες στην τεχνητή Λίμνη Κρεμαστών! (pic)

Ναυτικός Όμιλος Ευρυτανίας, και ιστιοπλοϊκοί αγώνες στην σκιά των Αγράφων, όχι δεν είναι ανέκδοτο. Μια ξεχωριστή εκδήλωση διοργανώνεται στην τεχνητή λίμνη Κρεμαστών το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Μαΐου σε συνδιοργάνωση με το Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Κατά τη διάρκεια του διήμερου αυτού οι διοργανωτές καλούν τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής στην προβλήτα Αγίου Γεωργίου το μεσημέρι του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής όπου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιδείξεις και να μάθουν για το άθλημα από Ολυμπιονίκες και κορυφαίους ιστιοπλόους αθλητές της χώρας μας.

Όπως εξηγεί ο Κωνσταντίνος Σοφρώνης, ιδρυτικό μέλος του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Ευρυτανίας «ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Ευρυτανίας, είναι το υπό σύσταση σωματείο, που στόχο θα έχει τη δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων για την ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας στο νομό Ευρυτανίας και την ανάδειξη της λίμνης Κρεμαστών ως τουριστικό προορισμό. Η λίμνη Κρεμαστών, η μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδας, δημιουργήθηκε το 1965 με την κατασκευή του φράγματος των Κρεμαστών και τα νερά των ποταμών Αχελώου, Αγραφιώτη, Ταυρωπού και Τρικεριώτη. Ενταγμένη στο δίκτυο Natura, είναι το στολίδι της περιοχής, ενώ στα βάθη της βρίσκονται ολόκληρα χωριά που εγκαταλείφθηκαν για χάρη της ενεργειακής ανάπτυξης της χώρας και της προόδου».

Μέσω του νέου προγράμματος Αίολος, για την ανάδειξη της ιστιοπλοΐας σε όλα τα μήκη της Ελλάδος που δεν έχουν γνωρίσει την ιστιοπλοΐα, ο Ναυτικός Όμιλος Ευρυτανίας απέκτησε τα 5 πρώτα σκάφη του με τη στήριξη του ιστορικού Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα