fbpx

Εγκρίθηκε ο απολογισμός της ΕΙΟ

Εγκρίθηκε ο απολογισμός της ΕΙΟ

Με εκπροσώπηση από 97 σωματεία εκ των οποίων τα 88 με δικαίωμα ψήφου, πραγματοποιήθηκε η τακτική γενική συνέλευση της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στα γραφεία της στη Ναυταθλητική Μαρίνα Καλλιθέας. Εγκρίθηκαν ομόφωνα ο διοικητικός και ο οικονομικός απολογισμός του 2022, καθώς και τα πεπραγμένα και οι εκθέσεις όλων των επιτροπών της ΕΙΟ.

Σημαντικό μέρος στην συζήτηση έλαβε η αναφορά για την τεράστια βοήθεια που προσφέρει στο άθλημα η ερασιτεχνική ομάδα Live Streaming της Ομοσπονδίας και το πώς θα νομιμοποιηθούν οι εγκαταστάσεις των ομίλων. Τονίστηκε πως οι ζωντανές μεταδόσεις έχουν ανακουφίσει οικονομικά τα σωματεία, διότι έχει αυξηθεί σημαντικά το ενδιαφέρον μεγάλων και μικρών εταιριών να γίνουν χορηγοί, λόγω του ότι υπάρχει εικόνα που μπορεί να την παρακολουθήσει ο καθένας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στους αγώνες πρόκρισης για τη συγκρότηση των εθνικών ομάδων στα Οπτιμιστ και τα ILCA 4 παρακολούθησαν τις ιστιοδρομίες περίπου 8.500 άτομα. Από αυτά το 4, 1% παρακολούθησε ιστιοπλοΐα για πρώτη φορά και μέσα σε λίγες μέρες το 3,1% προχώρησε σε εγγραφή σε ομίλους Ανοιχτής Θαλάσσης! Επισημάνθηκε επίσης πως προπονητές σε ολόκληρη τη χώρα διαθέτουν πλέον τεράστιο βιντεοληπτικό υλικό για να το χρησιμοποιούν ως μάθημα θεωρίας στους αθλητές τους.

Σχετικά με το πρόβλημα της νομιμοποίησης των εγκαταστάσεων των ομίλων, η διοίκηση της ΕΙΟ ενημέρωσε τους εκπροσώπους των σωματείων για τις μέχρι τώρα ενέργειές της και τις προσωπικές επαφές που έχει κάνει με αρχηγούς κομμάτων, βουλευτές και διάφορους πολιτευτές και στάθηκε στο σχέδιο τροπολογίας που κατέθεσε στην ΓΓΑ κι από εκεί διαβιβάστηκε στο Υπουργείο Οικονομικών. Η Ομοσπονδία, μάλιστα, περιμένει να κάνει συνάντηση και με τον αρμόδιο υφυπουργό. Από την μεριά τους οι όμιλοι έχουν αναλάβει να ενημερώσουν προσωπικά όλους τους βουλευτές των Περιφερειών τους, ελπίζοντας ότι και αυτοί από τη μεριά τους θα βοηθήσουν στη επίλυση αυτού του διαχρονικού προβλήματος.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα