fbpx

Παναγιώτης Σωτηρίου στο apexsports.gr: «Σκοπεύω να παραμείνω στα 420 μέχρι να αποφασίσω ότι είναι η ώρα για μια νέα αρχή»

Παναγιώτης Σωτηρίου στο apexsports.gr: «Σκοπεύω να παραμείνω στα 420 μέχρι να αποφασίσω ότι είναι η ώρα για μια νέα αρχή»

Ο Παναγιώτης Σωτηρίου και ο Φίλιππος Κουλούρης επέστρεψαν από το Σαν Ρέμο και τον αγώνα «Carnival Race 2023» μεταφέροντας στις αποσκευές τους το ασημένιο μετάλλιο στα 420 και μια δυνατή εμπειρία διεθνών αγώνων.

Με πλούσια γκάμα αγώνων και επιτυχιών παρά το νεαρό της ηλικίας του ο Παναγιώτης Σωτηρίου, γιός του πρωταθλητή στα 420, 49er και j24 Στέλιου Σωτηρίου, μιλά στο Apexsports.gr για αυτή την εμπειρία.

«Φέτος ήταν η τρίτη φορά που πήρα μέρος στον αγώνα του Σαν Ρέμο. Συνολικά υπήρξαν 5 κούρσες όπου καταφέραμε να συμπληρώσουμε τις κούρσες 1,2,6,3,3 και να έρθουμε δεύτεροι overall. Κάναμε κούρσες την δεύτερη και την τέταρτη μέρα της ρεγκάτας λόγο των συνθηκών του καιρού όπου ήταν λίγος αέρας με max τα 7 μίλια την πρώτη μέρα αγώνων και τα 9 μίλια την δεύτερη μέρα αγώνων». 

Σχετικά με την αλλαγή συναθλητή στο σκάφος, πως εξελίσσεται η συνεργασία;

«Με τον νέο μου συναθλητή Φίλιππο Κουλουρή προπονούμαστε μαζί από τον Σεπτέμβρη και έχουμε κάνει κατά την γνώμη μου μια μεγάλη πρόοδο ως προς όλους τους τομείς. Μεσα στο σκάφος έχουμε καταφέρει να συνεννοούμαστε αποτελεσματικά βρίσκοντας μονολεκτικές απαντήσεις και ερωτήσεις ώστε να μπορούμε να μένουμε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας και να είμαστε ενήμεροι και οι δυο για οτιδήποτε χρειαστούμε». 

Μέσα από τις εμπειρίες σε αγώνες του εξωτερικού υπάρχουν διαφορές  με τις ελληνικές διοργανώσεις;

«Κατά την γνώμη μου οι περισσότεροι αγώνες που έχω παραβρεθεί στο εξωτερικό ήταν κάποιο παγκόσμιο ή ευρωπαϊκό και το Σαν Ρέμο όπου θεωρούνται μεγάλοι και σημαντικοί αγώνες. Συμμετέχουν πάντοτε περίπου 60 σκάφη. Όμως στην Ελλάδα εκτός του πανελληνίου οι άλλοι αγώνες είναι διασυλλογικοί και οι συμμετοχές είναι πολύ λιγότερες»  

Μέσα από τις εμπειρίες σε αγώνες του εξωτερικού υπάρχουν διαφορές  με τις ελληνικές διοργανώσεις;

«Προσωπικά πιστεύω ότι η Ελλάδα και κυρίως ο ΙΟΠ είναι ένας από τους πρωταγωνιστές στα διεθνή πρωταθλήματα μαζί με τους Ισπανούς και τους Αμερικανούς».

Πως συνδυάζεις προπόνηση, αγώνες και Λύκειο;

«Έχω καταφέρει να συνδυάζω αποτελεσματικά την εκπαίδευση μου και τις προπονήσεις. Έχω προπόνηση  την Τετάρτη και  την Παρασκευή στις 2:30 – 4 και τα Σαββατοκύριακα από τις 11 μέχρι τις 6 συμπεριλαμβάνοντας και την θεωρία». 

Η οικογενειακή παράδοση στην ιστιοπλοΐα είναι αυτή που σε οδήγησε στα 420 ; Υπάρχουν ή υπήρξαν σκέψεις για άλλη κατηγορία;

«Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν μου άρεσε η ιδέα των λέιζερ ή κάποιο άλλο σκάφος για νέα κατηγορία, όποτε επέλεξα να ακολουθήσω τα βήματα της αδερφής μου και να ξεκινήσω τα 420. Αυτήν την στιγμή δεν έχω κάτι στο μυαλό μου ως νέα κατηγορία, σκοπεύω να παραμείνω στα 420 μέχρι να αποφασίσω ότι είναι η ώρα για μια νέα αρχή στο κομμάτι της ιστιοπλοΐας». 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ιστιοπλοΐα